BOEKVOORSTELLING “IK CAROLINE”

donderdag 17 oktober om 19u bij de Unie

Ik Caroline is een bundeling waargebeurde verhalen uit de dagelijkse praktijk van straathoekwerkster Caroline Verhaeghe, opgetekend door de Unie der Zorgelozen, over mensen van allerlei slag en stand die zijn vastgereden in het doolhof van onze bureaucratische samenleving.

Straathoekwerkster Caroline Verhaeghe werkt al een hele tijd outreachend voor OCMW Kortrijk vanuit de Unie der Zorgelozen. Bijna dagelijks kruisen haar verhalen ons pad van mensen die zich vastrijden in de vele regels en procedures van onze bureaucratische samenleving. Ze zijn vaak terechtgekomen in een uitzichtloze kafkaiaanse spiraal waarin ze de speelbal worden van een systeem waar ze niet langer als een mens van vlees en bloed maar als een anoniem nummer worden behandeld.
 
Omdat deze vaak hallucinante verhalen al te makkelijk verdwijnen in de plooien van jaarverslagen, bundelde de Unie ze in Ik Caroline, een boek voor het brede publiek (de titel van het boek is geïnspireerd op die van de film I, Daniel Blake). Dat verschijnt in het najaar bij Mammoet, een nieuwe reeks van uitgeverij Epo. Op donderdag 17 oktober stellen we het boek voor bij de Unie. Dan brengen we het tot leven met verhalen uit de praktijk, en gaan we met Arjan Widlak van Stichting Kafkabrigade en een aantal andere bevlogen gasten in gesprek over ‘de zin en onzin van regels’.

Het programma voor deze avond wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Hou dus zeker onze site in het oog, en stip de 17de oktober alvast aan in je agenda.
 
Lees in verband hiermee ook in de nieuwe editie van onze Gazet: