Woonzaak Kortrijk zoekt 1000 vensters voor 1000 affiches

In aanloop naar de ‘dag van de armoede’ zoekt de ‘Woonzaak Kortrijk’ (waar de Unie deel van uitmaakt) 1000 vensters voor 1000 affiches die de huidige woonproblematiek aankaarten. Ben jij er één van?

Vlaanderen kampt met een wooncrisis. De meest kwetsbaren worden geconfronteerd met ellenlange wachtlijsten voor sociale woningen. Ook de private huur- en koopmarkten zijn oververhit. Onaanvaardbaar, want wonen is een grondrecht.

Het is 5 na 12! Ook in Kortrijk.

Ook in Kortrijk ondervinden vele gezinnen problemen om een betaalbare en kwaliteitsvolle woning te vinden.

Daarom vormen diverse sociale en culturele organisaties, waaronder de Unie, in Kortrijk samen de ‘Woonzaak Kortrijk’. We willen de woonproblematiek op de publieke én politieke agenda zetten!

We willen in (groot) Kortrijk 1000 affiches verspreiden met sprekende foto’s die de woonproblematiek frontaal aankaarten, en een QR-code waarachter verhalen schuilen van Kortrijkzanen.
 Op 17 oktober zetten we tijdens de ‘Werelddag van Verzet tegen armoede en sociale uitsluiting’ om 12u05 aan het Stadhuis van Kortrijk extra druk op de woonketel!

GEZOCHT – ‘1000 vensters voor 1000 affiches’!

•    Woon je in (groot)-Kortrijk?
•    Heb je een venster aan de straatkant?
•    Wil je een affiche ophangen van 26 september tot en met 17 oktober?
Stuur dan vandaag nog een mail naar heroen@uniederzorgelozen.be!

Woonzaak Kortrijk

In Vlaanderen en Brussel zet een coalitie van diverse organisaties als de ‘Woonzaak’ de woonproblematiek op de publieke en politieke agenda. Ook in Kortrijk vormen een aantal sociale en culturele organisaties een coalitie als ‘Woonzaak Kortrijk’ om ook hier het recht op wonen mee op de publieke agenda te zetten.
> Volg Woonzaak Kortrijk via www.kortrijksewoonzaak.be
> Lees hier het interview met woordvoerder Hugo Beersmans van de Woonzaak (Vlaanderen) in De Gazet van de Unie

‘Woonzaak Kortrijk’ is A’kzie vzw, Unie der Zorgelozen, Kunstencentrum Buda, Avansa MZW, ABVV West-Vlaanderen, CAW ZW-Vlaanderen, De Kier, …