TONEELVOER

Een  laagdrempelige  onderdompeling  in  de  wondere  wereld  van het toneel in twee lezingen en drie stukken,  georganiseerd door Unie der Zorgelozen ism kunstencentrum BUDA en Schouwburg Kortrijk

Kortrijk huisvest als relatief kleine centrumstad cultuurplekken die op een heel verschillende manier professioneel met theater bezig zijn. Met Toneelvoer willen de Unie, de Schouwburg en kunstencentrum Buda tonen hoe die rijkdom aan theatrale vormen door de eeuwen heen is gegroeid. Tegelijk willen we ook wat instrumenten aanreiken om bewuster naar dit diverse werk te kijken. En dit op een laagdrempelige manier, waarbij geen voorkennis is vereist.

 

TWEE LEZINGEN

We starten met twee lezingen waarin filosoof en theaterliefhebber Robrecht Vanderbeeken ons op een zeer bevattelijke manier doorheen de geschiedenis van het theater gidst en ons enkele tools aanreikt om er bewuster naar te kijken.

eerste lezing: WAT VOORAFGING
woensdag 29 januari 2014 om 19u30 in boekhandel Theoria
Het hedendaags theater als een vervolg op een lange traditie van spel, rituelen en toneel.

tweede lezing: WAT DRIJFT DIE THEATERMAKERS TOCH?
woensdag 5 februari 2014 om 19u30 in boekhandel Theoria
Een verkenning van enkele artistieke methodes om gerichter te kunnen kijken naar hedendaags theater.

DRIE STUKKEN

Voor wie de lezingen ook aan de praktijk wil aftoetsen selecteerden we uit het rijke aanbod drie voorstellingen die samen tekenend zijn voor de diversiteit binnen het hedendaagse theaterlandschap:

Unie der Zorgelozen
ALAIN
vr 28 feb en za 1 maart om 20u15 en zo 2 maart om 15u00 – do 6, vr 7 en za 8 maart om 20u15 in de Scala

Diederik Peeters / SPIN / BUDA
HULK
vrijdag 21 maart 2014 om 20u15 in de Budascoop

NTGent
PLATONOV
dinsdag 29 april 2014 om 20u15 in de Kortrijkse Schouwburg

PRAKTISCH

De lezingen op 29 januari en 5 februari vormen één geheel en kosten €8 voor beide. Reserveren kan bij Kunstencentrum Buda op 056/22 10 01. Daar reserveer je ook tickets voor HULK. Tickets voor Platonov reserveer je bij Uit in Kortrijk op 056/23 98 55. Voor kaartjes voor Alain kan je natuurlijk bij de Unie terecht.