ALAIN

! er zijn enkel nog tickets voor de EXTRA VOORSTELLINGEN op woe 12 en do 13 maart

Ne vrijdagavond gelijk zovele. Op ’t drukste kruispunt van de stad staat Alain stille, te wachten op groen licht. Zachtjes waait Paradise by the Dashboard Light uit de boxen…

Alain

Alain wil voort, nog zovele te doen. De Colruyt wacht, den oprit moet gekuist want morgen komt de kleinen met de menage Alain zijn verjaardag vieren. LANG ZAL HIJ LEVEN. Hiep hiep en hoera. Een paar nieuwe sletsen, ne plastron, die nieuwe snoeischare. Krijt voor de vinken. En honderd ongezouten meningen tegen de muur gekletst. Zo heeft hij ’t niet gewild. Maar ja. Hoe gaat dat. Ja, hoe gaat dat?

Terwijl de ruitenwissers overuren maken schuift zijn leven aan Alain voorbij. De grote en de kleine momenten die zich hebben ingemetst in zijne kop, de dagen van vreugde en de dagen van verdriet, de leermeesters van ’t leven en die van de liefde. Beirke, facteur eerste klas, met de voeten vooruit door ’t leven, de vink in de hand. Aimé de garde, meer bedreven in het zwaaien met de armen dan in de slag met den trommelstok. Zijn moeder. Zijn eerste warme vlamme Sybille en later, ja, zijn vrouw. En natuurlijk, Lieske, schooljuffrouwe uit de duizend, de Maria Callas van ’t zangkoor voor wie hij het lied van de vink vereeuwigde in duizend krijtstrepen op de speelkoer.

Was ’t vroeger beter? Bah jaat zekerst. Omdat Alain nog niets niemendalle wist. Maar intussen is de valies gevuld, de bestemming bereikt. Of niet? De reis moet voort. Maar hoe en waar naartoe?

Alain is een muzikale staptocht in volkse poëzie, zeer en geluk, een spiegel die ons voorhoudt hoe we zijn geworden wie we zijn en die ons vraagt of we daar nu echt content mee zijn.

 

Hoordet Alain?
Hoordet were jongen?
Het zijn der vele.
Grote en kleine zangers door mekaar.
Wat een kettinge zeg.
Zie ne keer naar al die regels,
naar heel die lange reke van mensen.
Allez, pakt het krijt.
Toe.
Allez, aan de slag Alain.

 


Na Godses (2010) staat Geert Six opnieuw op de scène, samen met een aantal andere Zorgelozen. Hij tekent ook voor de tekst en de regie. Dicky Vanhoegaerden (o.a. De Dolfijntjes), die als muzikant al in verschillende voorstellingen van de Unie stond, zorgt voor de live muziek op scène.


spelers Alaintekst, regie en decor Geert Six – spel Mieke Six, Geert Six en Christine Van de voorde – muziek Dick Vanhoegaerden – assistentie, rekwisieten en kostuums Roselein Detavernier – dramaturgie Joon Bilcke – licht en techniek Bram Lievens – affichebeeld Stefanie Tanghe en Bruno Tytgat – productie Unie der Zorgelozen

 

 

 

 

Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden, maar moet voorwaarts geleefd worden”, zou Søren Kierkegaard hebben gezegd.

ALAIN

vr 28 februari om 20u15 in de Scala – UITVERKOCHT
za 1 maart om 20u15 in de Scala deze voorstelling gaat niet door
zo 2 maart om 15u00 in de Scala – UITVERKOCHT

do 6 maart om 20u15 in de Scala – UITVERKOCHT
vr 7 maart om 20u15 in de Scala – UITVERKOCHT
za 8 maart om 20u15 in de Scala – UITVERKOCHT
EXTRA VOORSTELLING zo 9 maart om 15u in de Scala

EXTRA VOORSTELLING woe 12 maart om 20u15 in de Scala
EXTRA VOORSTELLING do 13 maart om 20u15 in de Scala
EXTRA VOORSTELLING vr 14 maart om 20u15 in de Scala – UITVERKOCHT

tickets € 4 – reserveren: reservatie@uniederzorgelozen.be of op 056/220 400