‘T IS ALTIJD SPEL – UITVERKOCHT

Wouter Deprez & Tcha Limberger
zaterdag 16 maart om 19u en om 21u bij de Unie 
ihkv Memento Festival

Wouter Deprez zijn droom om samen met muzikant Tcha Limberger op scene te staan wordt tijdens Memento Festival eindelijk werkelijkheid. Een eenmalige, unieke presentatie waarin nieuwe teksten van Wouter hand in hand gaan met de virtuoze muziek van Tcha.

Wouter Deprez (°1975) is een komiek met allerhande nevenberoepen. Bijna twintig jaar professioneel proberen resulteerde in tien theatervoorstellingen, zes boeken, vijf radiospecials en twee audiogidsen. Ondanks hardnekkige pogingen kreeg Wouter het West-Vlaams werkethos dus maar moeilijk uit zijn systeem. Hij is samen met Brian Elstak, Zindzi Zevenbergen en Maria Barnas festivalambassadeur van Memento Festival in 2024. Wouter Deprez laat zich deze avond inspireren voor nieuwe teksten door notoire speelvogels in literatuur en comedy: Raymond Queneau, Battus, Herman Finkers en George Carlin. En hij vroeg aan muzikant Tcha Limberger om mee te komen spelen. Hij droomt er al een tijdje van om met hem samen te werken. Een droom die hij tijdens deze festivaleditie eindelijk kan realiseren. Want het avontuur van het moment is elke seconde aanwezig in de muziek van Tcha.

Als kleine jongen groeit muzikant (violist, gitarist & zanger) en componist Tcha Limberger (°1977) op in een vermaarde Belgische familie van Manouchemuzikanten. Daar raakt hij helemaal gefascineerd in de wereld van Django Reinhardt’s gypsy swing. Als muzikant werkt hij samen met veel toonaangevende artiesten uit deze scene. Zijn eclectische muzieksmaak, interesses en passies vormen zich al in zijn vroege kindertijd. Als achtjarige jongen zingt hij flamenco terwijl hij zichzelf begeleidt op gitaar in zijn eerste soloconcerten. Hij wordt al snel beschouwd als één van slechts een handjevol muzikanten van absolute wereldklasse, voornamelijk door zijn blijvende fascinatie en liefde voor traditionele muziek. Het gerenommeerde blad The Sunday Times noemt hem met de eretitel “De virtuoze Homo Universalis” de koning van de zigeunermuziek.

Het resultaat van hun samenwerking zie je enkel tijdens Memento Festival en is dus niet alleen een zeer unieke maar tegelijk ook een heel exclusieve podiumbeleving.

Deze voorstelling is een coproductie van Memento Festival, Schouwburg Kortrijk en Unie der Zorgelozen.

De gesproken taal is West-Vlaams.

praktisch

zaterdag 16 maart om 19u en om 21u
tickets €19 / € 15,20 (Cubo) / @ 7 (-26) / UiTPAS Zuidwest
reserveren:
voor de voorstelling van 19u
voor de voorstelling van 21u