PARDON SERVICE

do 6 – zo 23 april 2017 in de Scala

Een voorstelling die je meeneemt van de mijnschachten van Marcinelle tot de terrassen van Blankenberge, waar de commentaren welig tieren maar ne mens ne mens niet meer spreekt.

We zijn diep in de jaren vijftig. Beneden in de schachten kappen kompelkameraden Staf en Khaled samen uit de muren waar anderen zich aan warmen. Een kameraadschap in lengte van jaren, tot het noodlot toeslaat. Staf wordt stof, Khaled redt zich ternauwernood uit het ondergronds inferno. Met de zegen van Staf zal hij diens oogappel André vanaf nu de weg wijzen.

Het zijn de gouden tijden waarin André het leven ontdekt. De wereld bloeit open, de toekomst lacht iedereen toe. Aan zee smeedt André zijn eigen band of brothers met de kameraden Pierre, Eric en Oscar, bij Olga de roste in kolonie De Zonnegloed. Ze genieten er van de eerste vergezichten, en met Magda en Marie-Claire van de eerste vlinders. Maar daar volgen ook de eerste beproevingen. Gelukkig houdt Khaled het boek van Staf levend. Ge helpt uwe maat, maar zeker niet den dieperik in, hé André.

Als ze met zijn allen de korte broeken en rokken ontgroeien, begint de wereld voorgoed van kleur te veranderen. De bekoring loert overal, en niet iedereen lijkt even op zijn gemak met de nieuwe lichting kolenkappers. Op de terrasse bij Damienne worden de tongen geslepen. Voor de een reikt de wereld veelbelovend tot in de hemel, voor de ander dendert hij recht de afgrond in. In elk geval stelt hij de band of brothers duchtig op de proef. De degens kruisen, mekaar recht in de ogen kijken en kleur bekennen lijkt de enige manier om nog samen vooruit te raken. En niet vergeten waar de voiture vertrok. Want wat is er nu schoonder dan ne kameraad were de juiste bane tonen.

Pardon Service neemt je mee van de mijnschachten van Marcinelle tot de terrassen van Blankenberge, balancerend tussen eb en vloed, tussen bloemkool en couscous, tussen zeedijk en souk. Een pleidooi voor menselijkheid en weerbaarheid, verantwoordelijkheid en bovenal, de kracht van vriendschap en liefde.

Pardon Service wordt in het voorjaar 2017 de eerste voorstelling die we in de Scala spelen.

tekst en regie Geert Six – spel Boulanouar Belgerais, Eline Dehens, Karolien Delaere, Roos Dooms, Bernard Goedefroidt, Martine Nuyttens, Bruno Nys, Lieve Vanhoutte, Isabel Vanluchene, Christine Van de voorde, Marcel Sabbe, Mieke Six en Johan Walgraeve – assistentie en productie Roselein Detavernier, David Alleweireldt – dramaturgie Joon Bilcke – licht en techniek Bram Lievens – affichebeeld Stefanie Tanghe en Bruno Tytgat  – productie Unie der Zorgelozen i.s.m. provincie West-Vlaanderen

 

wanneer

donderdag 6 april 20u15 UITVERKOCHT
vrijdag 7 april 20u15 UITVERKOCHT
zaterdag 8 april 20u15 UITVERKOCHT

woensdag 12 april 20u15 UITVERKOCHT
donderdag 13 april 20u15 UITVERKOCHT
vrijdag 14 april 20u15 UITVERKOCHT
zaterdag 15 april 20u15

vrijdag 21 april 20u15 UITVERKOCHT
zaterdag 22 april 20u15
zondag 23 april 15 uur UITVERKOCHT

waar
in de Scala, Pluimstraat 7 in Kortrijk

tickets
€ 8 / € 6 (-26 / +65)
wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt 20 % van ticketprijs (€ 1,6 – bij vertoning van de Uitpas)

info en reservaties
056/220 400 – reservatie@uniederzorgelozen.beVAMOS VACATUROS

Pardon Service vormt het theaterluik van het project Vamos Vacaturos van de provincie West-Vlaanderen. Dit project omvat ook een educatief pakket en een interactieve tentoonstelling die het resultaat is van tientallen interviews met mensen uit de regio rond het thema ‘arbeid en migratie’. Ga zeker eens kijken!

www.vamosvacaturos.be