Koffieklets op donderdag

elke donderdag van 14u tot 18u bij de Unie

Even op adem komen? Een creatief idee of een straf verhaal? Den brei afwerken of een kaartje leggen? Elke donderdagmiddag tussen twee en zes staan de deuren van de Unie open. Alles kan, niets moet, koffie en thee zijn er voor iedereen. Tijd voor Koffieklets.

OVER DE KOFFIEKLETS VAN DE UNIE

Het opzet van de Koffieklets is eenvoudig. Elke week, op donderdag namiddag, zetten we de deur van de Unie in de Pluimstraat open. Iedereen is welkom, het maakt niet uit wie je bent of wat je achtergrond is.

We verkopen niets. Om er een namiddag te vertoeven heb je geen geld nodig. Voor wie dat wil is er koffie, thee of water. In de Koffieklets kan je op adem komen, voor wie gejaagd is door de stad of het leven fungeert ze als een veilige haven. Koffieklets is in essentie laagdrempelig ont-moeten: niets moet. De ruimte vult zich van onder uit met het lezen van de krant, het spelen van een partijtje schaak, het breien van een muts, praten met elkaar; en finaal sijpelen de thematieken uit de gesprekken op de ene of de andere dag de artistieke werking binnen. Zo is Koffieklets in the end een laagdrempelige kennismaking met het wezen van de Unie als een gastvrije omgeving waar verhalen van elke dag en een gezonde tegendraadsheid zich vertalen in een artistiek programma.