Toonmoment Roots 2017

di 28 en wo 29 maart om 19u in Theater Antigone – gratis

Van januari tot eind maart worden de leerlingen van de OKAN-klassen in onze stad wekelijks ondergedompeld in een creatief bad. Het traject wordt afgesloten met een gratis toonmoment.

In Kortrijk kunnen minderjarige jongeren die in ons land aankomen in de scholen VTI en Middenschool Driehofsteden terecht in de OKAN-klas. OKAN staat voor ‘Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers’. Gedurende een jaar leren ze er Nederlands en raken ze wegwijs in onze samenleving. Van januari tot maart 2017 worden ze wekelijks ondergedompeld in een creatief bad. Ze leren er Nederlands op een andere dan een schoolse manier, en ontdekken er op welke manier ze zich creatief kunnen uitdrukken. Samen met Schouwburg Kortrijk en Theater Antigone bracht de Unie voor dit project een ploeg van vijf theatermakers bijeen. Haider Al Timimi, Georgina Teunissen, Admir Mirena, Michiel Soete en Aurelie Di Marino zullen het onderdeel podium begeleiden. Daarnaast zijn er verschillende andere workshops. Team Intro en de jongerenwerking van Ajko staan hier samen met de beide scholen en Team Welzijn Kortrijk mee voor in. Het traject wordt afgesloten met een toonmoment.

een project ism VTI en Middenschool Driehofsteden, Schouwburg Kortrijk, Theater Antigone, Team Intro, Ajko en Team Welzijn van de stad Kortrijk

! Het toonmoment is gratis, maar je moet wel reserveren, en dat kan hier.