De Geur van Bloedend Gras

Emmanuelle Verhagen / Intersekse Vlaanderen
donderdag 27 oktober om 20u bij de Unie

Emmanuelle Verhagen duikt in het leven van een jongen geboren met een lichaam dat, volgens sommigen, nét niet goed genoeg was.

“Net als aangereden wild onder pas gegoten asfalt, komt alles steevast terug”

Hoe is het als iemand op een bepaald moment bedenkt dat je lichaam niet echt af is? Als die vindt dat je niet bent als de anderen en dat je er iets moet aan laten doen. Dat je enkel dan écht gelukkig kan zijn. En hoe is het dan als je bovendien ook geen keuze hebt? Dat je het moet doen, want anders…

Emmanuelle Verhagen: “Ik schreef dit stuk in het kader van mijn activiteiten binnen Intersekse Vlaanderen. Intersekse Vlaanderen is de belangenvereniging van mensen geboren met een variatie in geslachtskenmerken. En hoewel 1 op 60 babies een variatie heeft, leeft nog steeds de gedachte dat artsen vrijblijvend lichamen mogen beschikken over hun lichaam om het aan te passen aan de gangbare opinies over wat een vrouwen of mannen lichaam mag zijn. Dit stuk is dan ook geschreven als conversatie-starter. Het is slechts één verhaal, en geeneens zo dramatisch als wat sommigen in onze gemeenschap hebben moeten verduren.”

Tekst & Spel: Emmanuelle Verhagen
Regie: Aafke Bruining

Wanneer? donderdag 27 oktober 2022 om 20u
Waar? Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk
Kostprijs? Gratis – vrije bijdrage t.v.v. Intersekse Vlaanderen mag
Reserveer je zitje via https://www.eventbrite.be/e/tickets-de-geur-van-bloedend-gras-kortrijk-422106882047#tickets.