GELUKZOEKERS

Theater Malpertuis & theater arsenaal ism de Unie
woe 8 en do 9 (volzet) november om 20u15 bij de Unie

Mokhallad Rasem liet mensen in Kortrijk en elders hun verhaal doen over ‘geluk’. Samen met Charlotte Vandermeersch puurde hij er de ultieme voorstelling Gelukzoekers uit.

“De voorstelling slaagt er wonderwel in om niet wollig maar soms amusant, soms ontroerend, soms bevreemdend en altijd intrigerend te zijn.” (Knack Focus)

“Gelukzoekers is heerlijk in zijn onpretentieuze opzet: het schrijft niet voor wat geluk kan of moet zijn, maar probeert het elk moment opnieuw vorm te geven.” (De Morgen)

In het najaar van 2022 kwam Mokhallad Rasem (in wiens voorstelling Hamlet Symphony uit 2014 Geert Six meespeelde) een aantal keer langs bij de Unie om er met verschillende Zorgelozen te spreken over het thema ‘geluk’. Hij deed dat ter voorbereiding van zijn nieuwe voorstelling Gelukzoekers. Ook op andere plekken ging hij over dat thema met mensen in gesprek. Hij vertrok van vragen als: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’

Samen met actrice Charlotte Vandermeersch verwerkte hij alle gesprekken tot hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk.

van en met Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch
vormgeving en techniek Rik Teunis, Iben Stalpaert, Wim Loobuyck, Jasper Vanhalle, Bas Banen
productie Theater Malpertuis en theater arsenaal
kostuumatelier Lore Bouckaert, Katia Claeys

In samenwerking met Unie der Zorgelozen
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.


PRAKTISCH

woensdag 8 november 2023 om 20u15

donderdag 9 november 2023 om 20u15 VOLZET
bij de Unie
tickets €8/€6 (-26/+65/oKo) (+UiTPAS)
info en reservaties reservatie@uniederzorgelozen.be of 056/220 400