Geert Six wint Prijs Letterkunde 2014 voor Dramatische Kunst van de Provincie West-Vlaanderen voor de theatertekst ‘Alain’

Heuglijk nieuws! Geert Six sleept de Prijs Letterkunde 2014 voor Dramatische Kunst van de Provincie West-Vlaanderen in de wacht voor de theatertekst ‘ALAIN’.

De jury, samengesteld uit Patrice Toye, David Troch, Wouter Hillaert, Wim Danckaert en Martine Ketelbuters, loofde ‘ALAIN’ als “[…] poëtisch, mooi en heel muzikaal.” De niet-West-Vlaamse jury had bovendien geen enkele moeite om de tekst, geschreven in Six’ eigenste idioom, te lezen. “Dit stuk is met liefde voor de taal gemaakt. De jury is volledig ‘mee’. De personages zijn afzonderlijke personages, je krijgt dialogen waarbij deze karakterieel duidelijk verschillen. De jury heeft lof voor de liefde voor de personages, de vinkenzetting… Het verhaal is zeer sterk, het bezit een aangename cadans. Ook qua taal is de tekst zeer sterk.”

De voorstelling Alain werd opgevoerd in het voorjaar 2014. De bekroonde voorstellingstekst is nog steeds te koop bij de Unie en kost 5 euro.

Met deze onderscheiding toeft Geert Six in het goede gezelschap van eerdere winnaars als Bart Moeyaert, Frank Adam, Gerda Dendooven en anderen.

De prijs zelf wordt in het voorjaar 2015 uitgereikt. Er is een bedrag van 5.000 euro aan verbonden.