DIKKE FREDDY FOREVER

Behoud de Begeerte/Tutti Fratelli/Perpodium
vrijdag 20 september om 20u15 bij de Unie

Onder het pseudoniem Dikke Freddy kaart auteur Erik Vlaminck al jaren de armoede en ongelijkheid aan in humoristische en trefzekere brieven. Misschien wel honderden heeft hij er verstuurd, aan burgemeesters, ministers en andere notabelen, telkens er in zijn ogen iets fout loopt in de samenleving. En dat gebeurt maar al te vaak.Passeren de revue: het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting. Telkens observeert deze brievenschrijver met het warme hart waar het fout loopt in onze samenleving en zet hij zijn aangeboren gevoel voor sociale rechtvaardigheid om in bevlogen teksten.

Samen met de spelers van onze Antwerpse collega’s van Tutti Fratelli brengt Dikke Freddy nu ook een selectie uit zijn brieven op de scene. In klare taal zegt hij waar het op staat in een programma op het scherp van de snee, maar altijd ontwapenend. Kortom, Dikke Freddy is alive and kicking. En dat is een hele geruststelling. 

“Via Freddy spuwt Vlaminck amusant zijn gal over een maatschappij en politiek met kafkaëske trekken … Zwaar worden de brieven nergens – Dikke Freddy schrijft aanstekelijk en geestig.” (Gé Vaartjes in de Volkskrant, 2024)

 credits Dikke Freddy Forever

auteur: Erik Vlaminck – spel: Erik Vlaminck, Hilde Boogaerts en Matthias Peersman – regie: Steven Heene en Nico Sturm – productie: Zane Garitte & Kasper Puttemans – licht en scenografie: Steven Reymer – techniek: Karel Marynissen – kostuum: Amber Meyntjens – zakelijke coördinatie Behoud de Begeerte: Matthias Dillen – zakelijk leiding Tutti Fratelli: Erik Van Linden – zorgcoördinator Tutti Fratelli: Vic Mees – communicatie: Ruth Kief – planning en verkoop: Nouni van Arnhem

Dikke Freddy Forever is een coproductie van Behoud de Begeerte, Tutti Fratelli en Perpodium. Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Met dank aan Literatuur Vlaanderen, Sociaal.net, Uitgeverij Vrijdag en Leander Coorevits.

 praktisch

info en tickets (€8/€6(-26/65+)/UiTPAS) reservatie@uniederzorgelozen.be / 056 220 400