CARAVAN SOLIDAIR

20, 21 en 23 april op verschillende plaatsen in Harelbeke
Unie der Zorgelozen, Vormingplus en Samenlevingsopbouw

 

Wat betekent solidariteit voor jou, en hoe kunnen nieuwe vormen van solidariteit er in de toekomst uit zien, op straat, in huis, in het verenigingslokaal, op de werkvloer? Ruil jouw solidariteitsverhaal in onze ‘Caravan Solidair’ voor een koffie en een carré confutuurke.

Wat betekent ‘solidariteit’ voor jou, en hoe kunnen nieuwe vormen van solidariteit er in de toekomst uit zien, op straat, in huis, in het verenigingslokaal, op de werkvloer? Om dit te weten te komen trekken we met onze ‘Caravan Solidair’ op 20, 21 en 23 april de straat op in Harelbeke. We ruilen er jouw solidariteitsverhaal voor een koffie en een carré confutuurke.

Deze ‘Caravan Solidair’ maakt deel uit van het project Confutuur dat we de komende jaren uitzetten samen met Vormingplus MZW en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. De bedoeling is om het gesprek over hoe we onze snel veranderende samenleving in de toekomst vorm kunnen geven, open te trekken tot buiten de kring van zogenaamde ‘experten’. Want de toekomst is van iedereen.

We werken telkens rond een bepaalde ‘kwestie’ waarrond we dialoog en debat, een praktisch experiment en een artistiek atelier opzetten. Om warm te lopen zijn we de voorbije maanden aan de slag gegaan met een eerste kwestie, ‘solidariteit’. We kozen Harelbeke als werkterrein. In een eerste fase bezochten we Harelbekanen met uiteenlopende achtergronden. We spraken met hen over solidariteit. In een tweede fase trekken we met onze ‘Caravan Solidair’ dus ook de straat op. We willen van nog mensen horen hoe zij over solidariteit denken. Rond alle bevindingen die dit oplevert maken we het namiddagvullend publieksmoment ‘Salon Solidair’ op zaterdag 4 juni om 15u in De Trukendoos in Stasegem.

PRAKTISCH

Caravan Solidair staat
– aan de ingang van de muziekschool op woensdagnamiddag 20 april van 14u tot 17u
– op de markt in Harelbeke op donderdag 21 april van 8u tot 12u
– aan de Bib & Het Spoor op zaterdag 23 april van 10u tot 12u