ZWIJG ALLOCHTOON

in gesprek met Rachida Lamrabet, i.s.m. Vormingplus
donderdag 8 februari om 19u30 in de Scala

Heeft elk van ons dezelfde vrijheid om zijn of haar mening te uiten? Of zijn er andere spelregels voor mensen uit minderheidsgroepen die het dominante doen en laten in vraag stellen? En hoe ver reikt de vrijheid van een kunstenaar om de samenleving een spiegel voor te houden?

Het zijn belangrijke vragen die raken aan de fundamentele vrijheden en mensenrechten waar we in onze samenleving graag een lans voor breken.

Het zijn ook de vragen die Rachida Lamrabet stelt in haar boek Zwijg allochtoon. Daarin doet ze het relaas van wat haar het voorbije jaar te beurt viel. Zorgde de kortfilm Deburkanisation die ze maakte voor de Brusselse KVS al voor enige politieke druk, een interview erover in Knack deed haar de das om en Lamrabet werd ontslagen bij – o ironie – UNIA.

Met Rachida zelf, Kristof Jonckheere (directeur kunstencentrum Buda) en Saila Ouald Chaib (onderzoekster bij het Human Rights Centre van de universiteit van Gent) bijten we ons in deze vragen vast. Samira Bendadi van MO* Magazine leidt het gesprek in vruchtbare banen.

wanneer: donderdag 8 februari om 19u30
waar: in de Scala
ingang: 5 euro
reserveren: bij Vormingplus of bij via de Unie (reservatie@uniederzorgelozen.be of 056/220 400)