Waar is dat stopcontact

vraagt Suzanne.Laura Deryckere zich af.

Ja… kweet het…
Ik doe mijn hersenen zeer met te pijnzen over de prijzen, over alles en nog wat kan ik mij ergeren, te veel om op te noemen.

Ja… k weet het…
We zijn serieus woest maar we moeten er deure. Ewel… zoek dan eens een andere deure, zegt een stemmeke, om uw Energie en welbevinden te bekomen! Wat je graag doet… zou dat veel Energie geven, vraagt dat stemmeke? Gratis, echt gratis Energie, zegt dat stemmeke, dat kom je tegenwoordig niet veel meer tegen! Nen dikke pieper, nen dikke knuffel, een oprechte ‘merci’, een ferm schoon compliment, een potje soep of een gedeeld stoofpotje… geven en krijgen, dat geeft warmte en Energie zegt dat stemmeke.

Ja… k weet het…
Kijk ook eens naar de Energievreters, zegt dat stemmeke. Sommige mensen zijn van nature heel druk, ze zuigen je leeg met zagen en klagen. Zeer vermoeiend. Ba, ja, dat mag, … maar vraag hen maar eens hoe ze hun Energie opladen, en er dan welgezind van rondlopen.

Ja… k weet het…
Waar kun je nu Energie van krijgen? Muziek, een theaterstuk, dansen, zingen, ontmoetingen, op een terras koffie of soep drinken? Een boek lezen, mensen een bezoek brengen, of gewoon lanterfanten? Of mooie herinneringen met anderen delen, of met mensen belevenissen organiseren, dat geeft je dan stof om erover te vertellen. Ja… dan straal je Energie uit, en maak je jezelf en anderen gelukkig, zegt dat stemmeke.

Ja… k weet het…
Moar… mest ook eens je kleerkast uit, en doe alleen de gekleurde leuke kleding aan die je goed staat. Doe eens plezant en zot met een gekleurde muts, en begin uw dag kleurig! De complimenten komen er garantie aan, vol warmte en Energie, en ja… gratis.

Ja… kweet het…
Hoe moeilijk ook, de solidariteit en het delen van warmte en positieve Energie zijn nu prioriteit, ondanks alles. Een dikke warme knuffel voor veel Energie!

Suzanne.Laura Deryckere