VRIJ OP 8 MEI

maandag 8 mei vanaf 14u30

Historisch blijft 8 mei (1945) de dag van de bevrijding van het fascisme. Verschillende Kortrijkse organisaties engageren zich die dag met een happening tegen het vergeten en het herhalen van die zwarte bladzijden uit ons geschiedenisboek.

Tegelijk willen we de herdenking van de bevrijding van het fascisme graag opentrekken en verbreden. Daarom koesteren we op maandag 8 mei de vrede en willen we zo alle vormen van geweld en haat aanklagen.

Daar gaan we dus voor: een vreedzaam protest, verbonden met elkaar en op een vredevolle manier willen we de vrijheid vieren en elkaar ontmoeten!

PROGRAMMA

14u30 Samenkomst op het Schouwburgplein voor een witte vredesmars, richting de verlaagde Leieboorden

15u00 Broelkaai 6 – vredeshappening met o.a. zangmoment, krijttekeningen en allerlei animatie

15u30 Einde vredesgebeuren

16u30 Slam Poetry van reizend woordpodium ‘Veel Vijven en Zessen’, met een OPEN MIC voor de ge├»nteresseerden*. Laat je gerust horen.

18u30 Einde


* SCHRIJFWORKSHOP @ DE STROATE

Op woensdagnamiddag 26 april kan jij voor deze happening jouw eigen vredesboodschap bedenken of jouw eigen vredesgedicht maken voor de open mic van het reizend woordpodium Veel Vijven en Zessen’.

waar De Stroate vzw, Zwevegemstraat 13 in Kortrijk
wanneer woensdag 26 april 2023 van 17u tot 18u

Vrij op 8 mei is een initiatief van de Unie der Zorgelozen, Avansa Mid- en Zuidwest, ACV en ABVV West-Vlaanderen, De Stroate, Pax Christi, de Mondiale Raad Kortrijk en OXFAM Wereldwinkel Kortrijk