TINA & TAMARA: DE KERSTREVUE

zaterdag 15 december om 20u15 bij de Unie – UITVERKOCHT

In een even komieke als politieke kerstrevue maken artiesten samen de staat van het land. Heel serieus kan dat dus niet worden. Verwacht je aan een hilarisch kerstfeest vol absurde humor, budgettaire goocheltrucs en schallende muziek. Maar vooral: aan goede moed in donkere tijden.

Met in Kortrijk o.a. Jorre Vandenbussche, Tom Kestens, Roy Aernouts en Joachim Gys, Danielle De Nul en Lynn Elshof, Froe froe, Nico Boon, Siebrand Craeynest en Lowie D’haeseleer, Iris Walgraeve, Valerie Tack, Kim Lefevre en Pieter-Jan Glorieux, Geert Six, Gytha Parmentier en het huisorkest MegafoniX/ regie Vital Schraenen

Het water stijgt, ‘t verkeer zit vast, de kas is leeg, de herberg vol.
Niemand heeft nog een idee, dus gaan wij ermee op hol.

Twee hogere engelen, Tina en Tamara*, dalen voor hun christmas break neer ter aarde. Ze belanden er in een dolgedraaid circus van fake news, halfgare maatregelen en pre-verkiezingskoorts. Wat moet er van de mensen worden? Tina gelooft alleen nog in de broeksriem, Tamara denkt bij alles dat het anders kan.

Tina en Tamara: de Kerstrevue wordt een bont spektakel vol zwarte humor, kritische kanttekeningen, maar vooral: een positief signaal. Een inspirerende avond voor al wie de wereld van vandaag wat beter probeert te begrijpen. Goed voor de goede moed in donkere tijden.

Elke avond wordt anders, met professionele artiesten van allerlei pluimage die het podium komen bezetten met komiek, zang, dans, circus, … Alleen het montere huisorkest van Met-X is vaste prik. En die ene gigantische kerstboom op scène.

zaterdag 15 december om 20u15 bij de Unie, Pluimstraat 7 in Kortrijk
info en reservaties 056/220 400 – reservatie@uniederzorgelozen.be
tickets € 8 / € 6 (-26 / +65) (wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt 20 % van ticketprijs (€ 1,6 – bij vertoning van de UiTPAS Zuidwest))

Tina en Tamara strijken ook neer op de volgende data en locaties:

Ma 10.12.18: Arenberg Antwerpen
Di 11.12.18: Vooruit Gent
Wo 12.12.18: Kaaitheater Brussel
Zo 16.12.18: C-Mine Cultuurcentrum Genk
Di 18.12.18: 30CC/Schouwburg Leuven

Tina en Tamara: de Kerstrevue is een productie van burgerbeweging Hart Boven Hard en vele artiesten en medewerkers.

*De namen ‘Tina’ en ‘Tamara’ komen niet uit de lucht vallen. Ze belichamen twee actuele politieke tegenstellingen die met de regelmaat van de klok ons leven (trachten te) domineren: ‘There Is No Alternative’ en ‘There Are Many Alternatives Ready and Available’.