REPERTOIRETHEATER ONDER VUUR

woensdag 2 maart om 20u15 in Theater Antigone

Wat is ‘repertoiretheater’ eigenlijk? Wat is de plaats daarvan in het Vlaamse podiumlandschap? Wat is het belang ervan (of niet)? Brengt het ons nog iets bij? Wouter Hillaert gaat hierover in gesprek met onder andere Jos Verbist, Simon De Vos en Geert Six.

Met het stuk Kasimir en Karolien (creatie 2013, herneming 2015) zette de Unie de voorbije jaren een nieuwe stap in wat we ‘het repertoire’ noemen. En niet alleen óns blijven meesterwerken van alom bekende schrijvers inspireren. Hoewel ‘het repertoire’ al meermaals dood is verklaard, is dit ook het geval voor veel andere theatermakers. (Dat repertoire hen inspireert, niet dat ze dood zijn verklaard). Zo kan je ook in Kortrijk dit seizoen Othello en Romeo en Julia (van Shakespeare) gaan bekijken, of De Kersentuin (van Tsjechov) en in het ruimere Vlaamse theaterland vliegen Bertolt Brecht, Dostojevski, Maeterlinck, … ons om de oren.

Naar aanleiding hiervan nam de Kortrijkse Schouwburg het initiatief voor een gespreksavond rond ‘repertoire’. Wat is ‘repertoiretheater’ eigenlijk? Wat is de plaats daarvan in het Vlaamse podiumlandschap? Wat is het belang ervan (of niet)? Brengt het ons nog iets bij? Wouter Hillaert (theaterrecensent voor De Standaard, auteur bij Recto Verso en Etcetera…) gaat hierover in gesprek met onder andere Jos Verbist (regisseur, acteur en artistiek leider van Theater Antigone), Simon De Vos (theatermaker) en Geert Six (schrijver, regisseur en artistiek leider van de Unie der Zorgelozen).

Tickets kosten 8 euro (<26 jaar: 6 euro) en kunnen worden gereserveerd bij de Schouwburg, telefonisch op 056/23 98 55, in de Cultuurwinkel (Schouwburgplein 14) of via www.schouwburgkortrijk.be.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. de Unie der Zorgelozen, Theater Antigone, Vorming Plus en Stedelijke Bibliotheek Kortrijk