RENÉ / Sinking Sideways

première – zat 9 okt om 20u30 bij de Unie ihkv Vitrine Perplx

In de minimale maar ingenieuze choreografie René zuigt Sinking Sideways je langzaamaan mee in een soort trance waarin je hun bewegingen telkens weer opnieuw ontdekt.

René is gebaseerd op ritmische herhaling van lichamen en onderzoekt de mogelijkheid om samen te bewegen. Hun twee lichamen bewegen constant synchroon in de ruimte en staan nooit stil. Ze nodigen het publiek uit om hun bewegingen te volgen om zo in een soort trance gezogen te worden en die bewegingen elke keer opnieuw te ontdekken. En het publiek wordt getuige van de volgehouden inspanning. De bewegingen lijken makkelijk, maar vragen een constante en doorgedreven concentratie en inzet. De choreografie lijkt minimaal, maar is ingenieus.

Sinking Sideways is een nieuw Vlaams circuscollectief met een focus op acrodans. De huidige leden zijn Dries Vanwalle (BE), Raf Pringuet (BE) en Xenia Bannuscher (DE). Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studies aan Codarts circus arts te Rotterdam en specialiseren zich in dansacrobatie. Raf Pringuet studeerde af in juli 2021. Xenia Bannusher en Dries Vanwalle studeerden samen af in juli 2020 en startten de creatie van René.

tickets

Concept, idee en uitvoering Xenia Bannuscher & Dries Vanwalle
Outside-eye Thomas Falk, Axel Guérin, Dagmar Dachauer
Muziek Jonas Bolliger
Licht Rinus Samyn
Kostuum Hanne Pierrot
Coproducties PERPLX (BE), Theater Op De Markt – Dommelhof (BE), CIRKLABO (BE), Circunstruction (NL)
Residenties PERPLX (BE),Theater Op De Markt – Dommelhof (BE), CIRKLABO (BE), Circunstruction (NL), Circus Dance Festival Cologne (DE), Miramiro (BE), Latitude50 (BE), Zirkus ON (DE), Tollhaus, Lurupina, Château de Monthelon, Circuscentrum (BE), Cirkus Kolektiv (HR)
Foto © Kolja Huneck
Website Sinking Sideways https://nl.sinkingsideways.de