PARDON SERVICE – hernemingen

vr 19 januari 2018 in CC Het Spoor, Harelbeke
! de voorstelling in CC De Schakel op 24 januari gaat niet door

In het voorjaar openden we de Scala met onze voorstelling Pardon Service. De reeks was helemaal uitverkocht. Maar: goed nieuws. We hernemen de voorstelling in Kortrijk en Harelbeke.

We zijn diep in de jaren vijftig. Beneden in de schachten kappen kompelkameraden Staf en Khaled samen uit de muren waar anderen zich aan warmen. Een kameraadschap in lengte van jaren, tot het noodlot toeslaat. Staf wordt stof, Khaled redt zich ternauwernood uit het ondergronds inferno. Met de zegen van Staf zal hij diens oogappel André vanaf nu de weg wijzen.

Het zijn de gouden tijden waarin André het leven ontdekt. De wereld bloeit open, de toekomst lacht iedereen toe. Aan zee smeedt André zijn eigen band of brothers met de kameraden Pierre, Eric en Oscar, bij Olga de roste in kolonie De Zonnegloed. Ze genieten er van de eerste vergezichten, en met Magda en Marie-Claire van de eerste vlinders. Maar daar volgen ook de eerste beproevingen. Gelukkig houdt Khaled het boek van Staf levend. Ge helpt uwe maat, maar zeker niet den dieperik in, hé André.

Als ze met zijn allen de korte broeken en rokken ontgroeien, begint de wereld voorgoed van kleur te veranderen. De bekoring loert overal, en niet iedereen lijkt even op zijn gemak met de nieuwe lichting kolenkappers. Op de terrasse bij Damienne worden de tongen geslepen. Voor de een reikt de wereld veelbelovend tot in de hemel, voor de ander dendert hij recht de afgrond in. In elk geval stelt hij de band of brothers duchtig op de proef. De degens kruisen, mekaar recht in de ogen kijken en kleur bekennen lijkt de enige manier om nog samen vooruit te raken. En niet vergeten waar de voiture vertrok. Want wat is er nu schoonder dan ne kameraad were de juiste bane tonen.

Pardon Service neemt je mee van de mijnschachten van Marcinelle tot de terrassen van Blankenberge, balancerend tussen eb en vloed, tussen bloemkool en couscous, tussen zeedijk en souk. Een pleidooi voor menselijkheid en weerbaarheid, verantwoordelijkheid en bovenal, de kracht van vriendschap en liefde.

tekst en regie Geert Six – spel Boulanouar Belgerais, Eline Dehens, Karolien Delaere, Roos Dooms, Bernard Goedefroidt, Martine Nuyttens, Bruno Nys, Lieve Vanhoutte, Isabel Vanluchene, Christine Van de voorde, Marcel Sabbe, Mieke Six en Johan Walgraeve – assistentie en productie Roselein Detavernier, David Alleweireldt – dramaturgie Joon Bilcke – licht en techniek Bram Lievens – affichebeeld Stefanie Tanghe en Bruno Tytgat  – productie Unie der Zorgelozen i.s.m. provincie West-Vlaanderen

 

PARDON SERVICE in Kortrijk

vrijdag 12 januari om 20u15
zaterdag 13 januari om 20u15
zondag 14 januari om 15u
in de Scala, Pluimstraat 7 in Kortrijk
tickets € 8 / € 6 (-26 / +65) (wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt 20 % van ticketprijs (€ 1,6 – bij vertoning van de Uitpas))
reserveren 056/220 400 – reservatie@uniederzorgelozen.be

PARDON SERVICE in Harelbeke
vrijdag 19 januari om 20u in CC Het Spoor, Eilandstraat 6 in Harelbeke
reserveren 056/733 420 – tickets@cchetspoor.be, aan de balie van CC Het Spoor of via www.cchetspoor.beVAMOS VACATUROS

Pardon Service werd gemaakt in het kader van het project Vamos Vacaturos van de provincie West-Vlaanderen. Dit project omvat ook een educatief pakket en een interactieve tentoonstelling die het resultaat is van tientallen interviews met mensen uit de regio rond het thema ‘arbeid en migratie’. Ga zeker eens kijken!

www.vamosvacaturos.be