NE WOYZECK

vr 7 juni > zo 23 juni

Of het verhaal van de vermetele worsteling van Frans Woyzeck met het legertje advocaten, commissarissen, doktoren en andere goede bedoelingen die hem maar al te graag willen helpen.

Door een stom accident is Frans Woyzeck al acht jaar op de sukkel. Al die tijd druk doende om zijn paperassen op orde te krijgen en zichzelf een nieuw leven te geven. Gelukkig is hij daarbij goed omringd door een legertje advocaten, commissarissen, doktoren en andere goede bedoelingen die hem maar al te graag willen helpen. Maar toch begint er iets te wringen. Is hij niet slaapwandelend aan het afglijden in een wereld waarin hij nog maar het schuim op de golf is? Waarin een weerloze als hij rondjes laten lopen in het rad der vernedering een hoger goed is geworden dan het helpen vinden van de uitgang? Zou er werkelijk geen ander licht zijn aan het einde van de tunnel dan Marie, zijn toeverlaat en gevoelig snaar?

tekst en regie: Geert Six
spel: Tom Bruneel, Roselein Detavernier, Roos Dooms, Mie De Neve, Bernard Goedefroidt, Martine Nuyttens, Vanessa Rizzu, Christine Van de Voorde en Johan Walgraeve
dramaturgie: Joon Bilcke
kostuums: Klaartje Mertens en Roselein Detavernier
licht, geluid en decor: Bram Lievens en Thomas Vermaercke
productie: Unie der Zorgelozen


Ne Woyzeck
is satire, een hekeldicht dat een maatschappij op de korrel neemt die steeds anoniemer wordt. Waar de mens te veel een cijfer wordt, gevangen in regels, procedures en algoritmes, herleid tot de bijdrage die hij levert aan de groei van het bruto binnenlands product. Waar vertrouwen goed is, maar controle beter. Een ontwikkeling waarvan de meest kwetsbaren het eerste slachtoffer zijn.

“De bureaucratie is een immense macht in gang gezet door dwergen.” (Honoré de Balzac, Les employés (1838))


Ne Woyzeck praktisch

wanneer
vr 7 en za 8 juni om 20u15
do 13 t/m za 15 juni om 20u15 en zo 16 juni om 15u
do 20 juni t/m za 22 juni om 20u15 en zo 23 juni om 15u

waar
bij de Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7 in Kortrijk

info en reservaties
056/220 400 – reservatie@uniederzorgelozen.be

tickets
€8/€6 (-26/+65) (wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt 20% van de ticketprijs of €1,6 bij vertoning van de UiTPAS Zuidwest)