MACADAM

nog woe 19 t.e.m. za 22 dec om 20u15

ALLE VOORSTELLINGEN ZIJN UITVERKOCHT

Het beklijvende verhaal van de beloftevolle coureur Jean-Paul Balcaen die voor de schijnbaar onmogelijke keuze staat tussen het vervullen van een snijdende ambitie of het toegeven aan de liefde van zijn leven…


Macadam vertelt het verhaal van de beloftevolle coureur Jean-Paul Balcaen. Gedreven door andermans brandende ambitie baant hij zich een weg over de cols van ’t leven, op zoek naar de snelste tijd. Maar zie, niets menselijks is de nieuwe god vreemd… In den draai, waar Fanny in de witte villa is komen wonen, schieten er andere dingen door zijne kop… Ja, de liefde. Dat is een wreed monster. Dat bijt, dat brandt, dat haalt heel uw leven overhoop. En een brokke van een seconde later slaat ze uw dromen in stukken. Jean-Paul, versmolten in de macadam. Verbijstering alom. Maar iets wat kapot is, kun je altijd herstellen. Het leven reanimeert altijd weer zijn eigen, het plaveit toch weer de weg naar morgen met een troostend gebaar, een menselijke oplossing, een klein pardon en het antwoord op simpele vragen als wie wint de koers, hoe zit het met het weer, hoe zeg ik ‘sorry’, hoe zeg ik ‘ik zie u graag’.

In het zog van onze voorstellingen Den Engel (december 2011) en Omerta (juni 2012) rijdt Macadam verder op verkenning in de plooien van het dagdagelijkse. Daar buitelen tragedie en komedie, schuld en boete, humor en schalksheid, liefde en venijn, werkelijkheid en schijn vrolijk over elkaar. Daar zoekt de mens zijn passies, noden en verlangens in overeenstemming te krijgen met de werkelijkheid. Als het leven voor de rappe is, heeft de traagte dan nog verweer?

Macadam is een productie van Unie der Zorgelozen.

spel Filip Coolen, Karolien Delaere, Rita Deprez, Frank Delft, Roos Dooms, Bernard Goedefroidt, Nirda Mortier, Martine Nuyttens, Bruno Nys, Victor Simek, Mieke Six, Isabelle Vanluchene en Hedwig Verelst – tekst, regie en decor Geert Six – assistentie, rekwisieten en kostuums Roselein Detavernier – techniek Bram Lievens en Marcel Sabbe –  lichtadvies Karel Clemminck – affichebeeld Stefanie Tanghe en Bruno Tytgat

Onze zaal de Scala is nog niet gerenoveerd. Daar starten we mee na Macadam. Intussen kan het er in de winter best koud zijn. Trek dus twee paar sokken en een warme trui aan!

 


EXTRAATJES !  

Op algemeen verzoek serveren we op zondag 9 en zondag 16 december voor de voorstelling, vanaf 14u onze lekkere, zelfgemaakte zorgeloze taarten. Niet te versmaden! 

 

Ook niet te versmaden: Voor wie wil is er die zondagen ook een nabespreking met schrijver-regisseur Geert Six en een aantal van de spelers.

 

 

 

 

 

 

 

Macadam MacadamMacadam

Macadam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wanneer?
vr 7 december om 20u15
za 8 december om 20u15
zo 9 december om 15u00
do 13 december om 20u15
vr 14 december om 20u15
za 15 december om 20u15
zo 16 december om 15u00
woe 19 december om 20u15- UITVERKOCHT
do 20 december om 20u15 – UITVERKOCHT
vr 21 december om 20u15
za 22 december om 20u15

waar?
in de Scala, Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk

reserveren?
tickets 4 euro – reservatie@uniederzorgelozen.be – 056/220 400