Koffieklets & Rap Op Stap

elke donderdag van 14u tot 18u bij de Unie
geannuleerd t/m dinsdag 14 april omwille van het Coronavirus

Een creatief idee? Een huurprobleem? Of gewoon even op adem komen? Op donderdagmiddag zetten we tijdens de Koffieklets onze deur voor je open, en staan koffie en thee klaar. Bovendien staan dan ook Koen en Nathalie van Rap op Stap voor je klaar. Zij helpen je graag met het plannen van een uitstap.

 

KOFFIEKLETS

Sinds twee jaar loopt bij de Unie het project Koffieklets. Het opzet is eenvoudig. Elke week, op donderdag namiddag, zetten we de deur van ons café in de Pluimstraat open. Iedereen is welkom, het maakt niet uit wie je bent of wat je achtergrond is.

We verkopen niets. Om er een namiddag te vertoeven heb je geen geld nodig. Voor wie dat wil is e r koffie, thee of water. En verder is Koffieklets laagdrempelig ont-moeten in essentie: niets moet. De ruimte vult zich van onder uit met het lezen van de krant, het spelen van een partijtje schaak, het breien van een muts, praten met elkaar. Wie met een prangend probleem kampt, kan de brugfiguur aanspreken die ook in het café rondhangt. Maar even goed kan je er gewoon op adem komen, fungeert de plek als een veilige haven voor wie gejaagd is door de stad of het leven. In de gesprekken sijpelen thematieken door die de artistieke werking voeden. Zo was onze voorstelling Ne Woyzeck mee een antwoord op de vele bureaucratische nachtmerries die er ons ter ore kwamen.

In the end is de Koffieklets een laagdrempelige kennismaking met het wezen van de Unie al s een gastvrije omgeving waar verhalen van elke dag en een gezonde tegendraadsheid zich vertalen in een artistiek programma.

RAP OP STAP

Er even tussenuit? Of een daguitstapje plannen? Bij Rap op Stap vinden ze dat iedereen vakantie verdient, ook wie het al dan niet tijdelijk met een kleinere portemonnee moet stellen. Zorgelozen Koen en Nathalie engageerden zich als vrijwilliger voor Rap op Stap Kortrijk. Twee keer per week helpen ze je zoeken naar een geschikte uitstap of vakantie, op donderdag van 14u tot 18u tijdens de Koffieklets van de Unie, en op woensdag van 13u30 tot 16u30 in de Deelfabriek (Damastweverstraat 1 in Kortrijk).