Koffieklets op donderdag

Even op adem komen? Een creatief idee of een straf verhaal? Den brei afwerken of een kaartje leggen? Elke donderdagmiddag tussen twee en zes staan de deuren van de Unie open. Alles kan, niets moet, koffie en thee zijn er voor iedereen. Tijd voor Koffieklets.

op donderdag 26 mei is er geen Koffieklets

KAFFIE KLETSEN

In de Unie is er kaffie, thee en der is geklets
En ‘t is niet al zever en gezwets
Kom binnen voor een zeupke en ne knabbel
en ook wel ne keer nen serieuze babbel
toepe

Koenraad Lefebvre 

 

 

 

 

Koffieklets.
Een klets
met koffie.
Of thee.
Hoezee!
We kletsen
en lachen.
We luisteren
naar verhalen
over hoogtes
en dalen.
Lachen.
Huilen.
Verdriet.
Leed en lief.

 

Banale
verhalen.
Mooi en
lelijk.
Ups en
downs.
Grappig,
droef.
Met een koek.
Alles kan.
Op de koffie.
Donderdag.

Miep Lambrecht


 

 

OVER DE KOFFIEKLETS VAN DE UNIE

Het opzet van de Koffieklets is eenvoudig. Elke week, op donderdag namiddag, zetten we de deur van de Unie in de Pluimstraat open. Iedereen is welkom, het maakt niet uit wie je bent of wat je achtergrond is.

We verkopen niets. Om er een namiddag te vertoeven heb je geen geld nodig. Voor wie dat wil is er koffie, thee of water. In de Koffieklets kan je op adem komen, voor wie gejaagd is door de stad of het leven fungeert ze als een veilige haven. Koffieklets is in essentie laagdrempelig ont-moeten: niets moet. De ruimte vult zich van onder uit met het lezen van de krant, het spelen van een partijtje schaak, het breien van een muts, praten met elkaar; en finaal sijpelen de thematieken uit de gesprekken op de ene of de andere dag de artistieke werking binnen. Zo is Koffieklets in the end een laagdrempelige kennismaking met het wezen van de Unie als een gastvrije omgeving waar verhalen van elke dag en een gezonde tegendraadsheid zich vertalen in een artistiek programma.