infoavond Move your Money

di 26 okt om 20u bij Avansa – gratis mits inschrijving

Vraag je je soms ook af hoe jij ooit iets kan veranderen aan de opwarming van de aarde? Een belangrijk deel van de oplossing zit gewoon in je portemonnee. Wist je dat de vier Belgische grootbanken KBC, ING, Belfius en BNP-Paribas nog steeds tientallen miljarden investeren in fossiele brandstoffen?

Verander de wereld, begin bij je geld!

Vraag je je soms ook af hoe jij ooit iets kan veranderen aan de opwarming van de aarde? Een belangrijk deel van de oplossing zit gewoon in je portemonnee. Wat doet jouw bank met jouw geld? Wist je dat de vier Belgische grootbanken KBC, ING, Belfius en BNP-Paribas nog steeds tientallen miljarden investeren in fossiele brandstoffen?

Deze infoavond ontsluiert de grote ecologische voetafdruk van de financiële wereld én het alternatief van ‘divestment’: een wereldwijde succes strategie om vervuilende industrie te wisselen voor meer duurzame investeringen in hernieuwbare energie. Je krijgt eerst praktische tips om je bank aan te spreken of zelfs over te stappen naar een properder alternatief. En je kan zelfs meestappen in de ruimere beweging rond ‘Move Your Money’, om ook anderen aan te spreken, zoals je eigen sportclub of – waarom niet, gemeentebestuur?

praktisch

wanneer dinsdag 26 oktober om 20u
waar bij Avansa Mid- en Zuidwest (het vroegere Vormingplus), Wandelweg 11 in Kortrijk
inschrijven deze infoavond is gratis, we vragen wel in te schrijven via https://avansa-mzw.be/activiteiten/move-your-money
zie ook www.moveyourmoney.be

Een initiatief van Hart boven Hard ism FairFin.