In koor voor wonen

dinsdag 17 oktober om 17u op de Grote Markt in Kortrijk

Een (deftig) dak boven je hoofd hebben is en blijft een grondrecht dat voor velen vandaag geen werkelijkheid is. Daarom verheffen we met zijn allen nog maar eens onze stem met een speciaal voor deze actie gecomponeerd lied. Doe mee!


17 oktober is ‘Wereldverzetdag tegen armoede’. Dit jaar verheffen we onze stem en zingen we luid en krachtig voor een rechtvaardig woonbeleid, met een speciaal door Linda Dedeurwaerder en Steef Coorevits geschreven strijdlied.

‘In Koor voor Wonen’ gaat door op dinsdag 17 oktober om 17u op de Grote Markt van Kortrijk (hoek naar het Stadhuis toe).

Wil je een voorbereidende repetitie bijwonen? Dat kan! Er is op donderdag 12 oktober om 14u en voor wie dit niet lukt ook nog eens om 19u30 een repetitie bij de Unie (Pluimstraat 7). Kom af!

Als symbool voor deze actie maakte Branko Vandenberghe een ‘miniatuur’ huis in karton. Dit dragen we op 17 oktober in stoet naar de Grote Markt. We vertrekken om 16u30 bij de Unie en roepen iedereen op om met ons mee te stappen!

+++

Vlaanderen kampt met een wooncrisis. Een (deftig) dak boven je hoofd hebben is en blijft een grondrecht dat voor velen vandaag geen werkelijkheid is. De meest kwetsbaren worden geconfronteerd met ellenlange wachtlijsten voor sociale woningen. Ook de private huur- en koopmarkten zijn oververhit. Toegankelijkheid, betaalbaarheid, kwaliteit en woonzekerheid worden een steeds grotere uitdaging.

Ook in Kortrijk ondervinden vele gezinnen problemen om een betaalbare en kwaliteitsvolle woning te vinden. Onaanvaardbaar! Om deze woonproblematiek blijvend aan te kaarten werd in Kortrijk ‘De Kortrijkse Woonzaak’ opgericht. Deze coalitie bestaat uit verschillende sociale en culturele organisaties zoals A’kzie vzw, Unie der Zorgelozen, Avansa MZW, ABVV West-Vlaanderen, De Kier…

www.kortrijksewoonzaak.be