Door to Door

zaterdag 12 / zondag 13 september

Valt het je ook op dat je zelden met onbekenden praat over onze samenleving? Benieuwd naar hoe stadsgenoten met soms een heel ander idee naar de toekomst kijken? En zin om in Kortrijk eens andere buurten/plekken te verkennen en met mensen in dialoog te gaan?

Beeld je in: een stadsmus met een landbouwer, een skater met een bewoner van een woonzorgcentrum, iemand van Wolvendreef met een bewoner van Venning, of gewoon twee mensen op het kerkplein van Marke, …

Wie zou jij eens open willen spreken, omdat je dat nog zelden echt deed en benieuwd bent?

Eén op één doorpraten of gewoon open kennismaken met onbekenden lijkt best moeilijk, maar er zijn verrassende hulpmiddelen die de drempel meteen verlagen. Wanna try?

Doe dan op 12 en/of 13 september mee aan ‘Door to Door’: een open project rond één-op-één-gesprekken op straat, deur aan deur of op afspraak, tussen mensen in Kortrijk die elkaar niet kennen en zelfs van mening of achtergrond kunnen verschillen.

Elk gesprek wordt op gang getrokken door een zogenaamde ‘gespreksstarter’, die daarvoor vooraf tijdens een workshop een aantal verrassende hulpmiddelen krijgt aangereikt.

Wil je graag een gespreksstarter worden?
– Je moet er niets voor kunnen, want iedereen kan het. Je moet wel open willen luisteren en ook je eigen kijk willen delen met anderen.
– Je kiest zelf hoeveel gesprekken je aangaat, maar wij denken aan minimaal drie.
– Je bent vrij op vrijdag 11 september om tussen 19u en 22u een inspirerende workshop mee te maken, waar je allerlei gespreksmethodieken, tips en veel goesting zal krijgen om in gesprek te gaan.
– Je wil op zaterdag 12 en/of zondag 13 september enkele uren besteden aan mensen ontmoeten, terwijl ook heel wat andere Kortrijkzanen met weer anderen praten, de hele stad rond, en misschien zelfs daarbuiten.
– Eén week later, op zaterdag 19 september in de vooravond, heb je zin om met al die andere Kortrijkzanen nog één keer samen bij een drankje terug te blikken op wat we samen hebben beleefd en geleerd. Daarna ben je welkom op de NO_Party in BK6.

Wil je graag zo’n gespreksstarter worden? Schrijf je dan hier in. Eind augustus nemen we dan contact met je op voor verdere concretisering. Het wordt bijzonder, beloven we!

‘Door to Door’ is een project van kunstenaarsplatform State of the Arts samen met Kunstencentrum BUDA, Schouwburg Kortrijk, Vormingplus MZW, Unie der Zorgelozen, Theater Antigone, VIVES, Wijkteams Kortrijk, …

‘Door to Door’ gelooft in de kracht van één-op-één-gesprekken tussen mensen. Deelnemers beslissen zelf hoe, waar en hoeveel ze willen praten, op een manier die ze zelf fijn vinden. Doel van ‘Door to Door’ is mensen een bijzondere gesprekservaring te bieden, en nieuwe inzichten te krijgen op hoe anderen kijken naar de toekomst van onze stad en samenleving.