toonmoment DiVerzen

zaterdag 16 maart om 14u30 in Pand.A
FMDO ism Unie der Zorgelozen en de Kortrijkse bibliotheek

Komende zaterdag presenteert een bonte bende Zorgeloze en andere schrijvers met veelkleurige achtergronden een waaier aan eigen teksten in Pand.A, als deel van Memento Woordfestival Kortrijk. Aan deze teksten werkten ze de voorbije maanden in een reeks workshops olv Bart Jacques in het kader van het project DiVerzen van FMDO ism Unie der Zorgelozen en de Kortrijkse bibliotheek.

van en met Mohamed Sultan, Anja Brugghe, Abdulazez Dukhan, Imane Karroumi, Karolina Kardasinska, Kristin Keller, Katrien Nottebaere, Filip Dumolein, Jérôme Duchateau, Linde Moreel, Martha Xucunostli, Miep Lambrecht, Jorinde Schoonbaert – Bart Jaques & Xavier Holvoet

Wat voorafging…

DiVerzen wil nieuwkomers en mensen met en zonder migratie-achtergrond stimuleren om hun verhaal of liefde voor poëzie te delen. Eerst gaan we in een reeks workshops en feedbacksessies aan de slag met bestaande verhalen. Dit zal de basis vormen om ook eigen poëzie of verhalen te maken en dit voor een breder publiek voor te stellen op toonmomenten en met een publicatie. Door de gemeenschappelijke passie voor het woord wordt ontmoeting gecreëerd tussen de deelnemers. Naast Kortrijk wordt DiVerzen ook opgezet in Oostende (met partners Klein Verhaal en Kaap) en Brussel (samen met AFIIP).

Wie interesse heeft om in het project mee te stappen nodigen we uit op vrijdag 7 december om 19u bij de Unie der Zorgelozen in de Pluimstraat 7, waar een woordje uitleg zal worden gegeven over het project.

De workshops vinden plaats op zaterdag 19 januari, zaterdag 16 februari en zaterdag 2 maart 2019, telkens om 12u bij de Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7 in Kortrijk. Een toonmoment is gepland tijdens het Memento Woordfestival in maart 2019.

Enige ervaring met schrijven is wel een must.