DiVerzen

Samen met FMDO en de Kortrijkse bibliotheek brengen we in het project ‘DiVerzen’ zorgeloze schrijvers samen met schrijvers met andere achtergronden. In een reeks workshops werken we toe naar een boek en een toonmoment.

DiVerzen wil nieuwkomers en mensen met en zonder migratie-achtergrond stimuleren om hun verhaal of liefde voor poëzie te delen. Eerst gaan we in een reeks workshops en feedbacksessies aan de slag met bestaande verhalen. Dit zal de basis vormen om ook eigen poëzie of verhalen te maken en dit voor een breder publiek voor te stellen op toonmomenten en met een publicatie. Door de gemeenschappelijke passie voor het woord wordt ontmoeting gecreëerd tussen de deelnemers. Naast Kortrijk wordt DiVerzen ook opgezet in Oostende (met partners Klein Verhaal en Kaap) en Brussel (samen met AFIIP).

Wie interesse heeft om in het project mee te stappen nodigen we uit op vrijdag 7 december om 19u bij de Unie der Zorgelozen in de Pluimstraat 7, waar een woordje uitleg zal worden gegeven over het project.

De workshops vinden plaats op zaterdag 19 januari, zaterdag 16 februari en zaterdag 2 maart 2019, telkens om 12u bij de Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7 in Kortrijk. Een toonmoment is gepland tijdens het Memento Woordfestival in het weekend van 15-16 maart 2019.

Enige ervaring met schrijven is wel een must.