de Zorgelozen op Fotofestival Track and Trace

zaterdag 13 maart t.e.m. zondag 25 april

Voor de Unie der Zorgelozen nam Heroen Bollaert een rits fotografen mee in een beeldend traject waarvan het resultaat, samen met veel ander werk van veel andere fotografen, te zien zal zijn tijdens het Fotofestival Track and Trace.

Meer dan een jaar geleden kreeg de Unie de vraag of we mee wilden werken aan het Track and Trace Fotofestival georganiseerd door de Stad Kortrijk. Of we met enkele lokale fotografen een traject wilden afleggen. Daar konden we geen nee tegen zeggen. Samen met Bernard Noffels, William Moulin, Kathleen Gheysen en Seabert Delbarre ging Heroen Bollaert aan de slag met als invalshoek ‘groepsportretten’.

Bernard ging aan de slag bij de voedselbedeling De Vaart, William maakte kennis met onze zorgeloze kookploeg en Seabert zou een groepsportret maken bij de mannen van Stal13. Tante Corona gooide echter roet in het eten, maar na de eerste lockdown pikten we de draad terug op. Helaas bleek al gauw dat de piste van de groepsportretten niet meer haalbaar zou zijn. Intussen kwam ook Kathleen aansluiten.

We maakten van de nood een deugd en iedereen werkte iets uit wat binnen zijn of haar interesseveld lag. Kathleen zocht naar ontmoetingen in de openbare ruimte, Bernard ging aan de slag met het gegeven voedselhulp, William nam een selfie als uitgangspunt en Seabert verbeeldde coronamaatregelen in zijn appartement.

Het resultaat van hun werk is nu zes weken lang te bewonderen tijdens Track and Trace.

Bij deze ook een woord van dank aan curator Lize Rubens voor de uitnodiging en om ons mee te begeleiden, inspireren en ondersteunen.


Over Track and Trace

Het gratis fotofestival Track and Trace nodigt je uit om in de voetstappen te treden van hedendaagse fotografen. Zes weken lang laten ze een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden. Spoor op en ontdek beelden en verhalen van bekende en onbekende, lokale en internationale fotografen in de Kortrijkse binnenstad. Het parcours is toegankelijk van 13 maart 2021 tot en met 25 april 2021.

lees meer