DE VERENIGING

alle voorstellingen zijn uitverkocht

De Bluskers Du Coeur. Ooit een bloeiende bende helpende handen, verenigd in bier en geneugten en schouder aan schouder bij verdriet en ongeluk. Maar wat bloeit, verliest zijn bladen. Dat zijn de natuurwetten, hé Willy. Toch wil Willy nog ene keer het vuur aan de lont steken…

De VerenigingDe Bluskers Du Coeur. Ooit een bloeiende bende helpende handen. Jong en ondernemend. Nog in de groei en niet bang van een duwke links en rechts. Elk klein obstakel een berg van mogelijkheden.
De Bluskers. Een taart met veel verschillende lagen. Nen thuis voor velen. Gelijk wat mocht er passeren, men schudde met kleine hulpe een groot mirakel uit de mouwe. Verenigd in bier en geneugten en schouder aan schouder bij verdriet en ongeluk. Maar wat groeit, kent zijn mankementen en wat blijft, wordt al vlug een kermisse van herhaling.

“We gaan toch niet weer zeulen met die kalenders hé.”
“Vandaag heb ik genen tijd, ik moet nu twee auto’s wassen en niet één hé, zeg.”
“De deuren blijven gesloten hé.”
Wat bloeit, verliest zijn bladen. Dat zijn de natuurwetten, hé Willy.

Geconfronteerd met de zoveelste mokerslag zoekt Willy verhaal bij zijn Josianne. Maar genen ene vis die nog bijt. Tot dat ene beeld op de tv hem binnenstebuiten trekt en de mist in zijn hoofd op slag doet verdwijnen. Nog ene keer wil hij de lonte aan het vuur steken. Wa peisde, Josianne? Juist, niet zonder Werner van de groendienst, van kindsbeen zijn tweede hand op den buik van de vereniging. De gruwel als juiste voorzet voor de goegemeente, de stamp onder het gat die iedereen die zijn eigen pelouse als heilig beschouwt, goed kan gebruiken.

Onder het motto ‘ne mens alleen is in slecht gezelschap’ is De Vereniging een voorstelling over de nood van de mens om zich met andere mensen te verbinden. En dan niet alleen met den ander die hij goed kent, maar ook met dien ander waar hij misschien een beetje benauwd van is…

 

Na Alain staat Geert Six in De Vereniging opnieuw op scène, dit keer samen met Mie De Neve en Roselein Detavernier. Ook Dick Vanhoegaerden, die Alain live muzikaal begeleidde, tekent weer present.

Tekst en regie Geert Six
Spel Geert Six, Mie De Neve en Roselein Detavernier
Muziek Dick Vanhoegaerden
Assistentie en productie Roselein Detavernier
Dramaturgie Joon Bilcke
Licht en techniek Bram Lievens en Thomas Vermaercke
Affichebeeld Stefanie Tanghe en Karl Desmet
Productie Unie der Zorgelozen

wo 13 april om 20u15
do 14 april om 20u15
vr 15 april om 20u5 – UITVERKOCHT

do 21 april om 20u15
vr 22 april om 20u15 – UITVERKOCHT
za 23 april om 20u15 – UITVERKOCHT
zo 24 april om 15u00 – UITVERKOCHT

wo 27 april om 20u15 – UITVERKOCHT
do 28 april om 20u15 – UITVERKOCHT
vr 29 april om 20u15 – UITVERKOCHT
za 30 april om 20u15 – UITVERKOCHT
zo 1 mei om 17u (!) – UITVERKOCHT

op locatie in het Sint-Janshuis, Graaf Gwijde van Namenstraat 4, 8500 Kortrijk
tickets (4 euro) via 056/220 400, reservatie@uniederzorgelozen.be of in het Achturenhuis, Spoorweglaan 7 in Kortrijk