CAFE CHANGEZ

do 27 sept om 19u30 in Budascoop – gratis, inschrijven aangeraden

Café Changez is een sprankelende debatavond tussen Kortrijkse politici en geëngageerde burgers over 3 concrete thema’s voor onze stad: wonen, ongelijkheid en energie. Insteek zijn de ‘Changez’-reportages van Hart boven Hard en MO* Magazine.

Coöperaties, korte ketens, alternatieve huisvesting, dekolonisering of deelauto’s. Overal in België tonen mensen dat het ‘anders’ kan. Steeds meer burgers en bewegingen nemen initiatief om aan de samenleving van morgen te bouwen.

Hart boven Hard en MO* Magazine brachten verschillende van deze spelers in beeld, telkens rond een bepaald thema, en onderzochten de slaagkansen van deze ambitieuze initiatieven en tendensen. Deze reportages kan je bekijken op www.changez.be.

Net voor de gemeenteraadsverkiezingen vormen deze reportages het vertrekpunt voor debatten in verschillende centrumsteden. Lokale politici gaan er in gesprek met geëngageerde burgers en veldwerkers. In Kortrijk doen we dit rond drie thema’s: wonen (met getuigenissen van SVK De Poort), ongelijkheid (met getuigenissen van A’kzie, de vereniging waar armen het woord nemen) en energie (met getuigenissen van cvba BeauVent).

Tekenen alvast present: David Wemel (Groen), Natalie Eggermont (PVDA), Maxim Veys (Sp.a), Roel Deseyn (CD&V 4.0), Wout Maddens (Team Burgemeester), Kelly Detavernier (N-VA), Dirk Dupont (Kortrijk Vooruit) en Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

donderdag 27 september om 19u30 in Budascoop – gratis, graag hier inschrijven

een initiatief van Buda Kunstencentrum, Hart boven Hard/Hart boven Hard Kortrijk, MO* Magazine en Unie der Zorgelozen

de ‘Changez’-reportages zijn een initiatief van Hart boven Hard en MO* magazine, met steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek