Boekvoorstelling Tine Hens

Reset.Vlaanderen i.s.m. Unie der Zorgelozen e.a.
do 21 okt om 19u30 bij de Unie – gratis mits reservatie

Tine Hens klopte voor haar boek Het is allemaal de schuld van de Chinezen! met tien dooddoeners genre ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’ aan bij verschillende klimaatwetenschappers. Tijdens deze boekpresentatie gaat ze er over in gesprek met Jada Kennedy van Youth for Climate en professor ecologische geschiedenis Maïka De Keyzer. Spoken word artieste Yousra Benfquih tekent voor de poëzie van de avond.

een organisatie van Reset.Vlaanderen i.s.m. Unie der Zorgelozen, Avansa, natuur.koepel, Broederlijk Delen, De Bron, Kerk in Kortrijk en Eco Kerk

Van ‘We kunnen er toch niets meer aan doen!’ tot ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’ Wie rond de herenigde familietafel in een discussie over klimaat verzeild raakt, krijgt deze reacties alras op het bord. Maar hoe maak je de luide nonkel duidelijk dat het eigenlijk dooddoeners zijn? Dat we onze toekomst wel degelijk in handen hebben en dat die in niets lijkt op de middeleeuwen? Tine Hens’ boek Het is allemaal de schuld van de Chinezen!, waarin ze met tien dooddoeners aanklopt bij verschillende klimaatwetenschappers, reikt je de hand. Tijdens de voorstelling van haar ‘zelfhulpboek bij klimaatverwarring’ gaat ze erover in gesprek met haar gasten: Jada Kennedy van Youth for Climate en professor ecologische geschiedenis Maïka De Keyzer. Spoken word artieste Yousra Benfquih tekent voor de poëzie van de avond.


boekvoorstelling Het is allemaal de schuld van de Chinezen!
door Tine Hens & special guests
donderdag 21 oktober om 20u bij de Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk
gratis mits reservatie via reset.vlaanderen/agenda/tinehens