GRINTA film op ENTER festival Gent

zaterdag 24 maart om 17u en om 20u in Filmzaal Ham,
Ham 139, 9000 Gent

Op zaterdag 24 maart wordt onze film GRINTA opnieuw getoond op het sociaal-artistieke festival ENTER in Gent.

Bekijk hier alvast de trailer!

De film GRINTA is een sterk beeldende vertelling, in de plooien van de dagelijkse routine, daar waar de taal van de herinnering huist. Schoorvoetend ontvouwt zich een plakboek van kleine en grote anekdotes. Die maken samen een tedere vuist voor traagte en verbeelding. Intussen vloeit de wereld van de gewone man samen met de nerveuze wateren van het collectief verleden tot een poëtisch, brutaal en warm portret, op het snijpunt van gisteren en morgen.

GRINTA ontleent haar naam aan de term die in de koerswereld wordt gebruikt om een renner zijn goesting, verbetenheid en kracht te beschrijven. Wij gaven het woord een bredere en meer algemene betekenis. Bij ons staat ‘grinta’ voor de culot en het doorzettingsvermogen die de mens elke dag opnieuw nodig heeft om de wereld te lijf te gaan.

“Grinta hoeft nauwelijks onder te doen voor het werk van Roy Anderssen, de Zweedse cineast van Songs from the second floor en You, the living. Je ziet dezelfde absurde tristesse. Dezelfde liefde voor het kleine abnormale. Hetzelfde flirten met bevreemdende kitsch. Maar dan in het West-Vlaams, en veel minder negatief.” (Wouter Hillaert in De Standaard)

een film van en met Romain Coussement, Martine Declerck, Karolien Delaere, Roos Dooms, Heidi Landsheere, Chelsea Lucas, Nirda Mortier, Bruno Nys, Mieke Six, Stefanie Tanghe, André Verhaeghe en Bernard en Ben Goedefroidt – regie Geert Six – camera en montage Lien Verlinde – geluid en productie Matthias Depypere – kostuums en rekwisieten Roselein Detavernier

zaterdag 24 maart 2012 om 17u en om 20u in Filmzaal Ham, Ham 139, 9000 Gent – info: www.enterfestival.be