Zij steunden de Unie tijdens De Warmste Week

Het doet deugd te zien dat verschillende mensen en organisaties in het kader van De Warmste Week een actie opzetten ten voordele van de Unie. We zetten ze even op een rij.

Concert FOR A BETTER WORLD

“For a Better World” is een compositie van de Kortrijkse componist François Glorieux. Voor de harmonie van Gullegem en van Lendelede de perfecte titel voor hun “warmsteweekconcert”! Beide harmonieën vormen voor de gelegenheid samen één groot orkest en spelen een gemoedelijk warm programma. Kinderharmonie Miniburleske mag het concert openen. Tijdens de voorstelling zijn er heerlijke pannenkoeken, en ter promotie is al in oktober gestart met de verkoop van zakjes lekker snoep.
 
De initiatiefnemers kozen bewust voor een goed doel met een artistiek project. Ze geloven dat kunst mensen optilt, zielsverruimend werkt, doet relativeren, verzacht, vragen doet stellen, ontroert, triggert, troost. Daarom kozen ze voor Unie der Zorgelozen, “een team van opmerkelijke mensen, die zowel maatschappelijk als artistiek aan de slag gaan, om mensen die op de één of andere manier naast de maatschappij vallen, uit hun isolement te halen. Hartverwarmend!”

waar en wanneer > zondag 8 december om 15u en om 18u in OC De Stekke, Sint-Maartensplein 12, 8560 Moorsele
lees meer

DEN BRAS – UITVERKOOP VERLOREN VOORWERPEN

i.s.m. Malysse-Sterima industriële wasserij

waar en wanneer >  op 22 december in café Den Bras, Burgemeester Reynaertstraat, 8500 Kortrijk


DEN TRAP – DE WARMSTE KELDER
 
Van 19 tot 22 december wordt het coolste café van de stad – het beroemde keldercafé Den Trap – omgebouwd tot een gezellige living met optredens van singer-songwiters en dj’s. Den Trap koos voor de Unie “omdat het een lokaal verankerd initiatief is, dat door hun socio-artistieke werking aansluit bij de artistieke werking van Den Trap”.

waar en wanneer >  op 19, 20, 21 en 22 december in café Den Trap, Burgemeester Reynaertstraat, 8500 Kortrijk
lees meer


REROLLS FOR LIFE
 
Wekelijks organiseert spellenclub Replay spellenavonden. Er worden vooral bordspellen en miniatuurspellen gespeeld. Hiervoor worden vaak veel dobbelstenen gegooid. Sinds begin augustus wordt nu iedere donderdagavond een “Reroll for life” pot meegenomen. Indien iemand niet gelukkig is met het resultaat van zijn dobbelsteenworp, mag die persoon door €1 in de pot te steken zijn dobbelsteen opnieuw gooien. Met deze ludieke actie hoopt Replay een beetje geld bijeen te sprokkelen! Ze kozen voor de Unie omdat dit een “warme organisatie is die dicht bij de mensen staat”.
 
wanneer >wekelijks van 18 september t/m 19 december
lees meer


SPAAR MEE MET ACTIEF LEREN

We verzamelen kleingeld in Open School voor volwassenen in Kortrijk , cursisten kunnen hun kleingeld kwijt in onze voorziene bussen in de hal. Open School kiest de Unie “omdat zij hun werking belangrijk vinden! Het is gelegen in Kortrijk”. Ze willen het ook graag met onze groep eens bezoeken om hun werking nog beter te leren kennen.

waar en wanneer > van 19 november tot 16 december, Sint-Elooisdreef 56, 8500 Kortrijk
lees meer


BEDANKT IEDEREEN!