BLERI LLESHI en gasten ihkv ‘Vurige Tongen’

zondag 4 juni om 15u in de Scala

Met Bleri Lleshi spreken we over zijn nieuwe boek ‘Inaya. Brief aan mijn kind’. Vader en dochter M’Hamed en Nadja El-Kaddouri schuiven mee aan tafel, net als dichter (en vader) Alain Delmotte, die het gesprek verrijkt met literaire interventies.


Terwijl hij naar aanleiding van Liefde in tijden van angst letterlijk overal te lande met jong en oud ging spreken, werkte Bleri aan een opvolger: Inaya. Brief aan mijn kind. In het boek beschrijft hij voor zijn aankomende dochter Inaya de wereld waarin ze zal worden geboren. Hij vertelt haar over zijn eigen roots diep in de Albanese bergen, maar deelt met haar ook de mooie dingen in Brussel, de stad waar ze zal geboren worden. Hij wil haar, net als elke vader, beschermen. Niet door haar te isoleren, maar door haar bewust te maken over de wereld, over haar problemen en uitdagingen, zoals racisme en seksisme. Hij countert die met de hoop dat Inaya die als jongvolwassene niet meer zal hoeven meemaken. Daarvoor put hij kracht uit de vele hoopvolle initiatieven die hij rondom zich ziet.

Met Bleri verkennen we deze namiddag Inaya. Brief aan mijn kind, samen met vader en dochter M’Hamed en Nadja El-Kaddouri, dichter (en vader) Alain Delmotte die het gesprek verrijkt met literaire interventies, en het publiek. Bart Noels leidt het gesprek. Hij is voormalig directeur van Vorminplus MZW en momenteel aan de slag bij onder andere rekto:verso, het tijdschrift voor cultuur en kritiek.

Inaya. Brief aan mijn kind raakt me diep vanwege de hoop, de liefde en de kracht die Bleri uitstraalt. Via zijn ongeboren dochter spreekt hij ons allemaal aan.” (Jeroen Olyslaegers)

zondag 4 juni om 15u in de Scala
tickets 5 euro – 056/220 400 of reservatie@uniederzorgelozen.be
wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt bij vertoning van de UiTPAS zuidwest 20% van de ticketprijs (1 euro)

Bleri Lleshi is politiek filosoof, jongerenwerker in Brussel en docent aan de UCL. Hij schreef De neoliberale strafstaat en de bestseller Liefde in tijden van angst. Hij schrijft ook columns en onderhoudt de populaire blog blerilleshi.wordpress.com. Alain Delmotte is opvoeder bij groep Ubuntu, en dichter. M’Hamed El-Kaddouri werkt bij Hoorens Printing, zijn dochter Nadja is jongerenwerkster bij Ajko in Kortrijk.