de Unie steunt In My Name

In ons land leven en werken zo’n 150.000 mensen ‘zonder papieren’. De campagne In My Name wil een burgerwetsvoorstel met duidelijke criteria om hen hier veilig te laten verblijven in het parlement laten behandelen.

De solidariteit met de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne is hartverwarmend. Iedereen is het erover eens dat zij een veilige opvang, een legaal statuut en elementaire steun verdienen. Intussen leven en werken in België nog steeds zo’n 150.000 mensen ‘zonder papieren’. De campagne In My Name wil een burgerwetsvoorstel met duidelijke criteria om hen hier veilig te laten verblijven in het parlement laten behandelen. Daartoe wil In My Name voor 17 mei 2022 25.000 handtekeningen verzamelen.

In Kortrijk wordt de campagne naast de Unie ook gesteund door Kunstencentrum Buda, Theater Antigone, De Stroate, Oxfam Wereldwinkel, het Wilde Westen, Platform 2103 en Refu Interim. De komende weken zullen zij, in de context van hun activiteiten, ‘signeersessies’ organiseren waar wie dat wil de campagne kan ondersteunen en handtekenen. Waar en wanneer deze doorgaan vind je hier. Handtekenen kan ook makkelijk en snel via www.inmyname.be.