toonmoment Vrouwentongen

zaterdag 10 juni om 15u bij de Unie – VOLZET
ism A’kzie en Schouwburg Kortrijk

Elf vrouwen met migratieachtergrond vertellen verhalen over hun confrontaties met mensen en instanties die vaak een bepaald beeld hebben over hoe ze zijn, puur op basis van hun uiterlijk. Terwijl ze gewoon gehoord willen worden. Maar kunnen wij luisteren?

Het voorbije jaar werkte een groep vrouwen met migratieachtergrond onder de artistieke vleugels van theatermakers Kirsten van den Hoorn en Guus Diepenmaat aan het toonmoment Vrouwentongen. Daarin laten ze hun stemmen klinken.

Hoor je ons? Soms klinken onze stemmen luid, soms klinken ze zacht, maar altijd hoor je onze kracht en moed om nooit op te geven. Soms zullen we zingen om te overleven, maar wacht…waar is de dirigente?

We vertellen u verhalen over racisme en discriminatie, waar wij dagelijks mee te maken hebben. Confrontaties met mensen of instanties die vaak een bepaald beeld hebben over hoe wij zijn puur op basis van ons uiterlijk. We nodigen u van harte uit om naar ons te komen luisteren, kijken en misschien wel mee te zingen?

van en met Maryam Mahamed Ahmed, Abdia Mohamed Barre, Fatma Abdul Ramadhan, Habibo Ali Hassan, Khadija Legmara, Rahima Sadi Kourrichine, Fatima Krim, Najat Zaaboune, Asiri D Vitharanage, Hannah Tilquin, Hanane Bouaziz, Guus Diepenmaat en Kirsten van den Hoorn