RESTO RATATOUILLE april

vr 25 april 2014 om 18u in het Huis van de Unie – €4

 

Maandelijks kookt de kookploeg van de Unie een kwalitatieve maaltijd voor een bont gezelschap van Zorgelozen, buren, sympathisanten. In april staat vis met rabarber op het menu. ’t Is ne keer iets anders, en we kiezen opnieuw voor duurzame producten.


Er zijn terug enkele kookavonden of beter Resto Ratatouilles voorbij. Zoals de meesten onder jullie al weten komen de groentjes voor deze festijnen van onze bioboer Klaas. De verse groentjes worden gesmaakt door de ‘klanten’ van onze resto. Ze smaken verser en beter volgens heel wat Zorgelozen. Ook de kookploeg is tevreden over de kwaliteit. Er is nu en dan wat meer ‘kuiswerk’ aan de groentjes, maar dat kan de pret niet bederven. Het is leuk om met kraakverse, gezonde biologische groentjes te werken.

In de maanden maart en april is er op het veld van boer Klaas niet veel te vinden. Althans niets dat klaar is om te verorberen. Het is dan ook niet de periode van het jaar voor vele verse groenten van eigen bodem. Gelukkig is er rabarber te verkrijgen via een collega van Klaas. Omdat er de vorige resto’s al heel wat gehakt in de menu’s te bespeuren was, legde de kookploeg zichzelf de uitdaging op om niet te kiezen voor worsten met rabarbermoes. Nee, we gaan voor vis, een lekkere verantwoorde duurzame soort. Naar het schijnt gaat dat zure van de rabarber heel goed samen met vis.

We zijn er zeker van dat ook deze keer de kookploeg een lekkere maaltijd voorschotelt op vrijdag 25 april. Voor de vis moeten we nog gaan kiezen naar de visboer. Maar wees maar zeker we kiezen voor een soort waarvan er nog voldoende in de zee zit en waarop de vissers op een verantwoorde manier vissen. Dus met respect voor de natuur.Er is een vegetarisch of Halal-alternatief mogelijk op aanvraag.

Inschrijven voor woensdag 23 april
– in het huis van de Zorgelozen, Sint-Jansplein 13 – tel. 056 220 400 of bij heroen@uniederzorgelozen.be
– in het Achturenhuis, Spoorweglaan 7