Alexander Vantournhout – RAPHAEL

za 1 & zo 2 juli
in
het kader van Festival Perplx

“Je ziet het niet zo vaak: spectaculair anti-spektakel, met zoveel diepere lagen onder een lichamelijke confrontatie die extreem tastbaar en erg toegankelijk is. Het duidt op grote kunst van een duo met een grote toekomst.” (Wouter Hillaert in De Standaard)

In Raphaël ontmoeten twee lichamen elkaar. Het ene lichaam is actief en handelt, het andere lijkt een levenloos ding. Samen dansen ze een geforceerd duet. Een wankele dans waarin de één de ander tracht te manipuleren tot ideale sparringpartner, pop of dood ding. Onderweg worden de fijne grenzen opgemeten tussen intimiteit en perversie. Raphaël is zowel een zoektocht naar grijswaarden in wat een scherpe tweedeling lijkt, als een portret van het wederzijdse tekort dat ons bindt.


Festival PERPLX is een van de partners met wie we de komende jaren voorstellingen zullen programmeren in de Scala. Immers, hedendaags circus is de voorbije jaren meer en meer een geslaagd huwelijk aan het worden van een oorspronkelijke volkse, brutale herkenbaarheid met een meer verbeeldende, universele taal. En daarin voelen we zeker een verwantschap met onze eigen voorstellingen.

zaterdag 1 juli om 22u00 en zondag 2 juli om 17u30u – tickets via http://www.perplx.be of Uit in Kortrijk (056/23 98 55)