KOOKAVONDEN

Elke laatste vrijdag van de maand maakt de kookploeg van de Unie er een potje van. Dan kookt ze voor Zorgelozen, buren, vrienden en sympathisanten, die vanaf 18u bijeenkomen in het Huis van de Unie voor een lekkere maaltijd aan een democratische prijs in een aangenaam, familiaal kader.

Roselein en Kaat, vaste waarden in de kookploeg, vertellen. “De kookavonden bij de Unie beginnen bij de kookploeg die, met een tas koffie in de hand, de koppen bijeen steekt om het menu voor de komende maaltijd samen te stellen. We proberen gerechten klaar te maken die je niet elke dag zelf maakt, of denken aan vergeten groenten en seizoensgroenten, die toch graag gesmaakt worden.”
“Bij ieder van ons staat de laatste vrijdag van de maand omcirkeld in onze agenda. We beginnen tijdens de namiddag al met het koken, zodat iedereen vanaf 18u kan komen aanschuiven. Voor ons is het een moment om bij te kletsen, terwijl we groentjes kuisen hebben we het over dingen van alledag. Voor ons is dit telkens de gezellige drukte van een voorbereiding zoals voor een familiefeest. Bestek wordt in servetten gerold, tafels worden bovengehaald en gedekt, de kaarsen worden aangestoken, een muziekje wordt opgezet en het feest kan beginnen voor jong en oud.”
“Vanaf 18u kom je in de keuken langs om je bord te vullen en daarna kun je aan een lange gedekte tafel aanschuiven en een babbeltje slaan met je buren. Ook bij de afwas is het gezellig bijkletsen en vele handen maken licht werk.”

vr 28 oktober om 18u00 in het Huis van de Unie
vr 18 november om 18u00 in het Huis van de Unie
vr 27 januari om 18u00 in het Huis van de Unie
vr 24 februari om 18u00 in het Huis van de Unie
vr 30 maart om 18u00 in het Huis van de Unie
vr 27 april om 18u00 in het Huis van de Unie

maaltijd € 3
info & reserveren 056 220 400