HEIMAT 2

do 2 feb om 20u15 in de Schouwburg ihkv HEIMAT festival

Een indringende voorstelling, gebaseerd op een reis van de makers naar Groenland. In Heimat 2 versmelten theater, live muziek en impressionante natuurbeelden in de zoektocht naar een nieuw scheppingsverhaal voor onze tijd.

De reis ging traag, via Denemarken drie dagen op een boot naar IJsland en van daaruit met een vliegtuigje naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Eindpunt van de reis was een smeltende gletsjer waarop ze met fanfare-instrumenten een zelfgeschreven requiem speelden. Ze voelden aan alles dat het tijd was om afscheid te nemen. Maar van wat? Onderweg interviewden ze een bioloog, een voormalig burgemeester, een rechtse journalist, een visionaire ondernemer – allemaal invloedrijke mensen, om dit te weten te komen. De poolkappen? De westerse beschaving? De hoop op de goede afloop? Een al te somber toekomstbeeld? Of gewoon zichzelf en hun verleden?

Heimat 2 is een verslag in woord, muziek en beeld van een reis die de makers ondernamen naar Groenland. Live muziek, imposante natuurbeelden, interviewfragmenten en live gebrachte teksten scheppen een veelzijdig beeld. Maar de voorstelling is pas echt sterk als het heel persoonlijk wordt.” (Klara.be)

“Het zijn de mooie, bombastische requiemmuziek van Harald Austbø, het fijne spel van de acteurs en de poëzie van de teksten die de toeschouwer tot het einde bij de les houden.” (Trouw)Wie erbij was zal het zich zeker herinneren: een tweetal jaar geleden was de intussen veel geprezen en bezochte voorstelling Heimat op uitnodiging van de Unie en de Schouwburg in het Sint-Janshuis te gast, in het kader van ons festivalletje Carrousel. Dezelfde vijf makers gingen in deze warme, ontroerende voorstelling te rade bij hun ouders en grootouders, op zoek naar wijze lessen voor het eigen leven.

Ook in de Scala willen we samen met de Schouwburg af en toe iets programmeren – niet gelijk wat, wel goed gekozen voorstellingen, die mee de wereld van de Unie tekenen. Zoals deze Heimat 2. Om de gekende reden kan de voorstelling helaas niet doorgaan in de Scala, maar gelukkig konden we uitwijken naar de Schouwburg.


donderdag 2 februari 2017 om 20u15 in de Schouwburg
tickets 8 euro – reserveren kan via de Unie (056/220 400 of reservatie@uniederzorgelozen.be) of de Schouwburg (schouwburgkortrijk.be)