BOEKVOORSTELLING “IK CAROLINE”

do 17 oktober om 19u bij de Unie / VOLZET

We presenteren het gloednieuwe boek Ik Caroline en werpen met Arjan Widlak, Rik Pinxten, Frank Van Massenhove en Philippe De Coene een kritische blik op de zin en onzin van regels. VRT-journalist Chris De Nijs leidt het gesprek.

Arjan Widlak is medeoprichter van de onafhankelijke non profit onderzoeksinstelling Stichting Kafkabrigade (NL), waarmee hij op een succesvolle manier openbare besturen bijstaat om onnodige regelgeving op te ruimen die een goede dienstverlening in de weg staat. Hij verzorgt op 17 oktober ook de key note tijdens de inspiratienamiddag Kafka voor gevorderden. Eerder interviewden we hem voor de zomereditie van onze Gazet, je kan het interview hier nalezen. Op www.kafkabrigade.nl vind je meer info over hun werk.
Rik Pinxten is als filosoof en emeritus gewoon hoogleraar in de antropologie een expert in de culturele analyse van onze moderne samenleving.
Frank Van Massenhove is vooral gekend door de atypische manier waarop hij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid omvormde tot een voorbeeldorganisatie.
Philippe De Coene is Kortrijks schepen van Sociale Vooruitgang en Armoedebestrijding.

PRAKTISCH
om 19u bij de Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7 in Kortrijk
>> DEZE AVOND IS HELAAS HELEMAAL VOLZET!
 
Het boek Ik Caroline is tot en met 17 oktober aan de voordeelprijs van 15 euro te koop bij de Unie (ter plaatse in de Pluimstraat of te bestellen via reservatie@uniederzorgelozen.be).
 

OVER HET BOEK IK CAROLINE


Straathoekwerkster Caroline Verhaeghe werkt al een hele tijd outreachend voor OCMW Kortrijk vanuit de Unie der Zorgelozen. Bijna dagelijks kruisen haar verhalen ons pad van mensen die zich vastrijden in de vele regels en procedures van onze bureaucratische samenleving. Ze zijn vaak terechtgekomen in een uitzichtloze kafkaiaanse spiraal waarin ze de speelbal worden van een systeem waar ze niet langer als een mens van vlees en bloed maar als een anoniem nummer worden behandeld.
 
Omdat deze vaak hallucinante verhalen al te makkelijk verdwijnen in de plooien van jaarverslagen, bundelde de Unie ze in Ik Caroline, een boek voor het brede publiek (de titel van het boek is geïnspireerd op die van de film I, Daniel Blake). Dat verschijnt in het najaar bij Mammoet, een nieuwe reeks van uitgeverij Epo. Het boek zal te vinden zijn in de boekhandel en bij de Unie der Zorgelozen.

Ik Caroline is het derde project van een inhoudelijk drieluik rond deze thematiek, na de theatervoorstelling Ne Woyzeck (voorjaar 2019) en de publicatie De Gazet, editie zomer 2019. Lees daaruit zeker ook eens deze bijdrages: